ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2018

Το "κλειδί" του διορισμού των πτυχιούχων στην προκήρυξη των δήμων


Στην «μάχη» για την διεκδίκηση μιας εκ των 217 προνομιούχων θέσεων που εξασφαλίζουν μόνιμη δουλειά στους δήμους, ρίχνονται - από τις 26 Φεβρουαρίου – χιλιάδες υποψήφιοι της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

Από τον συνολικό αριθμό των θέσεων, οι 133 αφορούν την κατηγορία ΠΕ και οι 84 την (κατηγορία) ΤΕ.

Οι αιτήσεις – στο πλαίσιο της προκήρυξης 3Κ/2018 – θα γίνουν με τον γνωστό τρόπο: Ηλεκτρονικά στον κόμβο του ΑΣΕΠ.

Σημειώστε τα κρίσιμα σημεία, τα «κλειδιά» που ανοίγουν την πόρτα του διορισμού:
  1. Απαραίτητα πρόσθετα προσόντα: Χωρίς αυτά, η διεκδίκηση της θέσης είναι ανέφικτη. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν αυτά τα προσόντα τίθενται, ουσιαστικά, εκτός μάχης.
  2. Ειδική εμπειρία: Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα, η ειδική εμπειρία μετράει ιδιαίτερα και για τους υποψηφίους των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ. Υπήρξαν πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ – κυρίως μηχανικοί διαφόρων ειδικεύσεων και οικονομολόγοι – που υπηρέτησαν στους Δήμους και κερδίζουν το έξτρα μπόνους των 408 μορίων. 
  3. Κριτήρια ΑΣΕΠ: Με δεδομένο ότι τα «απαραίτητα πρόσθετα προσόντα» είναι εφόδιο χιλιάδων ενδιαφερομένων, τα κριτήρια του ΑΣΕΠ είναι αυτά που θα κάνουν την διαφορά μεταξύ των υποψηφίων: Βαθμός τίτλου σπουδών, μεταπτυχιακά, εμπειρία και γνώση ξένων γλωσσών. 
Σύμφωνα με επιτελικά στελέχη του ΑΣΕΠ – που έχουν πολυετή εμπειρία στην διενέργεια διαγωνισμών – ο τελικός πίνακας διοριστέων θα κριθεί στο…μόριο!. Αυτό, πρακτικά, σημαίνει, ότι πρέπει να τεκμηριωθούν με πιστοποιητικά ακόμη και ιδιότητες που αποδίδουν «μισή μόνάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου